Dilluns, 15 Juliol 2024

Recerca

Des d’Atena Gender Consulting considerem essencial poder continuar fent recerca sobre com implementar la gestió transversal de gènere en les organitzacions, en les polítiques i en els serveis i per aquest motiu treballem conjuntament amb les administracions públiques i Universitats per aprofundir en aquests temes.

Alguns dels projectes dissenyats i portats a terme per nosaltres són:

Una proposta d’ “ulleres d’igualtat de gènere” pel món local”

Projecte guanyador dels Ajuts a la Recerca Francesca Bonnemaison en igualtat d'oportunitats i gènere. Convocatòria 2014.

Aquest projecte ha analitzat les resistències institucionals i individuals existents en les administracions locals per implementar la gestió transversal de gènere. Conèixer aquestes resistències ha estat clau per dissenyar una Guia adreçada als Ajuntaments i editada per la Diputació de Barcelona.

Per aquest treball s’han realitzat diferents workshops amb l’assistència de diversos ajuntaments: el 26/01/2015 a l’Ajuntament de Granollers es va analitzar l’estat de salut de les Àrees d’Igualtat. El 25/02/2015 a l’Ajuntament de Terrassa es va discutir sobre la transversalitat de gènere en els Serveis a les persones i en les polítiques de cohesió social. El 23/03/2015 ens vam trobar a l’Ajuntament de Sant Boi del Llobregat per analitzar l’àrea d’urbanisme, habitatge i mobilitat. El 14/04/2015 l’ajuntament de Sitges va ser el marc per discutir sobre què es pot fer des de promoció econòmica, treball i ocupació. El 24/04/2015 a l’Ajuntament de Mataró es va analitzar com incorporar la visió de gènere en les polítiques locals de sanitat i salut pública. El 15/05/2015 l’Ajuntament de Sant Sadurní va ser la seu per analitzar les polítiques d’ensenyament, cultura i esports des de la perspectiva de gènere. El 16/06/2015 a l’ajuntament de Gavà es van analitzar què es pot fer des de recursos Humans, formació i comunicació per afavorir la gestió transversal de gènere. I finalment el 16/12/2015 la Diputació de Barcelona va ser l’espai escollit per discutir les principals conclusions obtingudes de totes les sessions i les propostes que s’haurien de recollir en la guia final.