Diumenge, 16 Juny 2024

Conferències

Des d’Atena Gender Consulting hem participat en diferents congressos i jornades sobre polítiques d’igualtat de gènere o la igualtat de gènere dins de les organitzacions.

A tall d’exemple us comenten les darreres experiències nacionals i internacionals:

25.04.2018. “Tendències i reptes de les polítiques locals d’igualtat de gènere. Què podem aprendre de l’experiència catalana”. Conferència dins del seminari: “Els reptes de la participació ciutadana i la igualtat de gènere al Marroc: una aproximació des del món local”. Marràqueix. 25 i 26 d’abril. Organització: Imadel i Diputació de Barcelona.

Noticia publicada per la Diputació de Barcelona sobre les jornades:

https://www.diba.cat/es/web/ri/butlletins/-/newsletter/146417827/11/182911823/els-reptes-de-la-participacio-ciutadana-i-la-igualtat-de-genere-al-marroc

Fotos:

 

 

 

 

 

 

 

4.12.2017. Taller “lideratge femení en les organitzacions socials”. Entitat organitzadora: Xarxa DDIPAS (Dones Directives i Professionals de l'Acció Social). 4 hores. Palau Macaya. Barcelona.

Link:

http://xarxanet.org/agenda/lideratge-femeni-en-les-organitzacions-socials

Fotos:

 

15.11.2017. Participació en la taula rodona “conciliació o coresponsabilitat” amb la conferència “Polítiques municipals i igualtat de gènere” i relatora de l’activitat: Necessitats de cura, polítiques públiques i alternatives: organització del temps i coresponsabilitat en la cura. Dins del cicle d’activitats “Homes cuidadors. Barreres de gènere i models emergents”. Palau Macaya. Barcelona. Entitats organitzadores: URV, UAB, Recercaixa i iiEDG.

Vídeo de les jornades:

https://obrasociallacaixa.org/es/centros/palau-macaya/archivo-digital?p_p_id=122_INSTANCE_MnDSBgF48Hjj&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&resetCur=true&newSearch=true&multiCategoryId=&multiCategoryId=710001&multiCategoryId=&multiCategoryId=&multiCategoryId=&multiCategoryId=&num_elementos=6#p_122_INSTANCE_MnDSBgF48Hjj

fotos:

 

16.03.2017. “Actualitat de les polítiques d’igualtat de gènere després de la crisi econòmica: Europa i Catalunya”. Setmana de la Igualtat. Observatori per la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili.

23.02.2017. Presentació de les conclusions sobre el rol dels ajuntaments catalans en el projecte “Homes cuidadors. Reptes i oportunitats per reduir les desigualtats de gènere i afrontar les noves necessitats de cura”. Jornada de debat “Homes Cuidadors”. Taller Ajuntaments. Universitat Rovira i Virgili. Tarragona.

Fotos:

 

 

 

 

16.02.2017. “Empresa i Dona”. Jornada “He for She. Homes i dones parlem d’igualtat”. Ajuntament de Sitges i Associació d’Empresàries Talent Femení. Sitges.

Article:

http://responsabilitatglobal.blogspot.com/2017/02/que-no-parli-drse-una-empresa-amb.html

Fotos:

 

 

 

10.03.2016. “Les polítiques transversals de gènere en àmbit local. Èxits i límits en època de crisis”. 9a. Setmana per la Igualtat. L’observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili. Tarragona.

11.05.2015.Igualdad de género en las políticas locales: caminando hacia el gender mainstreaming. La experiencia catalana”. Colóquio Internacional Políticas Municipales de Igualdad de Género. Organitzat per L’Associació Portuguesa d’Estudis sobre les dones i el Centre d’Estudis Socials de la Universitat de Coimbra. Coimbra. Portugal.

12.05.2015.Políticas públicas de organización de los tiempos y los horarios
de las ciudades: ¿realidad o ficción en Europa? Colóquio Internacional Políticas Municipales de Igualdad de Género. Organitzat per L’Associació Portuguesa d’Estudis sobre les dones i el Centre d’Estudis Socials de la Universitat de Coimbra. Coimbra. Portugal.

 

 

 

 

 

10.03.2015. En la 9a. Setmana per la Igualtat organitzada per l’observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona s’ha realitzat la conferència: “Les polítiques transversals de gènere en àmbit local. Èxits i límits en època de crisis”.

 

El 26 de febrer del 2015 vam realitzar la conferència “Polítiques públiques d’igualtat de gènere en l’àmbit municipal: evolució i actualitat” en el marc de la 8a. Setmana per la Igualtat: polítiques públiques de gènere, organitzat per l’observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili. Tarragona.

 

El 9, 10 i 11 d’octubre del 2014 vam participat en el Seminario Internacional de Responsabilidad Social Empresarial, que es va celebrar dins del XXI Congreso Nacional de Egresados UIS, a la Universidad Industrial de Santader, de la ciutat de Bucaramanga (Colombia), realitzant una conferència sobre “Igualtat de gènere en la Responsabilitat Social Corporativa. Bones pràctiques”, formant part de la taula rodona “Foro indicadores de gestión para RSE” i realitzant una sessió de treball sobre la igualtat de gènere amb els estudiants de la Universitat Industrial de Santander, que va organitzar el professor Jairo Aguilar Rengifo.

Vídeo presentació del congrés: https://www.youtube.com/watch?v=d3XOx24gtxo

Fotos:

 

 

 

 

 

El 17 i el 18 d’octubre del 2011 vam realitzar una sessió de treball amb les Dones amb Iniciativa sobre “Les polítiques del temps en l’àmbit local” dins de les jornades “Reducció de la jornada laboral des de la perspectiva de gènere”, que es van celebrar en el Parlament Europeu a Brussel·les. Vam rebre la invitació de participar de part de Raül Romeva i Rueda, Eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya Verds i Vicepresident del Grup Verds-ALE.

El 18 i 19 de novembre del 2010 vam participar en la Tercera trobada anual de totes les administracions de la Xarxa de ciutats europees en Usos del Temps, que es va celebrar a Barcelona i a on vam presentar els resultats obtinguts de l’estudi realitzat sobre les experiències locals en polítiques del tempos de la xarxa de ciutats europees en polítiques del temps.

 

Novembre 2010

3a Trobada anual de totes les Administracions que formen part de la Xarxa

Trobada anual dels membres de la Xarxa on es va presentar el Informe de bones pràctiques relatives a les activitats i als projectes duts a terme on es consensuen les línies de treball pel proper any 2011; a través de diverses dinàmiques d'intercanvi s'estableixen línies d'actuació i una estructura més articulada per tal d'anar millorant tot el funcionament de la Xarxa.

Aquesta trobada dels dies 18 i 19 de novembre de 2010, celebrada també a la ciutat de Barcelona, es va portar a terme amb la participació dels membres de la Xarxa d'Itàlia, França, Catalunya i l'Estat espanyol.

En aquesta ocasió es va presentar l'Informe de bones pràctiques redactat per Mònica Gelambí que va analitzar els diferents projectes desenvolupats per les mateixes Administracions. A la reunió va participar el Professor Ulrich Mückenberger que va donar una interessant perspectiva sobre els sistemes d'avaluació de polítiques del temps i alhora que va presentar la Resolució 313/2010 del Consell d'Europa, Social time, leisure time: which local time planning policy?, un important document que, a nivell europeu, representa un primer pas per donar un marc legislatiu a les polítiques d'usos del temps.

Es va aprofitar d'aquesta trobada per discutir els objectius i el pla de treball pel proper any 2011; en aquest sentit, per tal de valorar les aportacions de tothom i donar respostes a problemes específics, es constitueixen diferents comissions temàtiques que, al llarg del proper any 2011, hauran de treballar conjuntament.

Les Administracions convidades van aprovar també la proposta de la Diputació de Barcelona d'assumir la Secretaria Tècnica per els pròxims 2 anys.

Font: http://www.diba.cat/web/aic/accions

 

El 14 de juny del 2010 vam realitzar la conferència “Les polítiques de gènere com instrument perquè els ajuntaments responguin a les diferents necessitats de la ciutadania” en el Fòrum Condicions de vida i hàbits de la població de Barcelona: una aproximació des de la perspectiva de gènere, que va organitzar l’Ajuntament de Barcelona.

El 13 de maig del 2010 vam realitzar la conferència “El mirall europeu: 10 anys de la Llei Turco. La transposició a l’escenari català” dins de la jornada “La gestió local dels nous usos del temps” organitzada per l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona.

El 8 de novembre del 2009 vam realitzar la Conferència inaugural del Seminari sobre els Usos del temps, organitzat per la Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca a Palma de Mallorca: “Les polítiques temporals urbanes: una oportunitat per a les ciutats”

L’11 de novembre del 2008 es va realitzar la conferència “La introducció de la gestió transversal de gènere en les polítiques municipals catalanes i llombardes” dins de les IV Xornadas Mulleres, Institucions e Politica, organitzades per l’Equip d’investigació Dona i Política de la Universitat de Santiago de Compostela. Santiago di Compostela.