Dimecres, 11 Setembre 2024

Què diuen de nosaltres ?

Nom: Jordi Pruneda Vellvehí.
APromotor del curs pel personal tècnic de l’Ajuntament de Girona: “Com incorporar la igualtat de gènere en el disseny de les polítiques locals”. 2016. Curs virtual
Tècnic d’igualtat de gènere de l’Ajuntament de Girona.

“L’Ajuntament de Girona hem contractat a Atena Gender Consulting per a una formació on-line per a nous responsables d’igualtat de gènere a les diferents àrees municipals, capacitant a aquestes persones per portar un pla de gènere propi de la seva àrea, i per emetre informes d’impacte de gènere –preceptius i no vinculants- a tots el processos resolutius amb dimensió de gènere de cada àrea. La qualitat docent –que ja coneixíem- ha estat excel·lent. Ha fet tot el possible per a que tots els alumnes inscrits acabessin el curs. Aquests han valorat la qualitat del material docent i el fer que fossin molt pràctics i adaptats a totes les competències municipals; la rapidesa i bon tracte a la comunicació; i la orientació efectiva a millorar la feina tècnica, canviar processos i estratègies, en el propi lloc de treball (cosa que en un curs presencial no s’hauria aconseguit). No deixa competències –per difícils que siguin- sense tractar. Vull destacar el bon i ample coneixement que demostra de la realitat municipal catalana i de les bones pràctiques de polítiques locals de gènere. I també, el seu marc teòric, que sap discernir bé entre les polítiques de dones pròpiament dites de les polítiques de gènere. En aquest ajuntament portem ja 18 anys de conscients polítiques de gènere; sabem que aquí tenen èxit, que comprometen més dones i homes, que són futur. El seu enfocament està en sintonia i reforça les nostres polítiques. Només a tall d’exemple, transcric el que ha compartit una companya treballadora social que ha acabat el curs: <<..., la mirada des de la perspectiva de gènere et dona una visió de globalitat “brutal”. Difícilment pugui ser mai de cap altra manera. Per posar un exemple: És com quan veus un dibuix i et diuen...és la cara d’un nen, i tu hi veus un arbre...en el moment que identifiques al nen...MAI MÉS HI VEUS UN ARBRE!!!>> Gràcies Mònica!.”

 

Nom: Eva Istúriz García.
Alumna del curs: “Construcción de indicadores de género”. 2015. Curs virtual
Entidad Promotora: Asociación Civil Comunicación para la Igualdad
Agente de Igualdad de Oportunidades. He desarrollado mi actividad profesional como consultora desde el año 2002. En la actualidad trabajo como Técnica de Igualdad en el Ayuntamiento de Ansoain (Navarra/España). También colaboro como docente en el Título Propio Experta/o en género de la Universidad Pública de Navarra y en el de Educación para el Desarrollo.

"He aprendido mucho en este curso ya que combina la teoría y la práctica, con unos ejercicios que me han permitido aplicar los conocimientos adquiridos en mi trabajo, y así mejorar en la evaluación de los programas de igualdad de los que soy responsable. Además, destacaría la tutorización y el apoyo de Mónica durante todo el proceso.”

 

Nom: Sílvia Trigueros Wagner
Alumna del curs: “Dissenyar polítiques locals amb perspectives de gènere”. 2015. FURV. Curs Virtual
L’any 2015 em vaig incorporar al Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Alt Urgell (SIAD) treballant a càrrec del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

A través d’aquesta formació he obtingut un panorama sobre el recorregut de les polítiques d’igualtat i m’ha aportat una visió àmplia i de conjunt de la situació actual. Alhora m’ha ajudat també a trencar estereotips. M’ha aportat una bona base, arguments i algunes eines molt útils per a la realització de la tasca diària dins l’àmbit de les polítiques de gènere.”

 


Nom: Dolors Comas d’Argemir i Cendra

Directora del projecte de recerca “Homes cuidadors. Reptes i oportunitats per reduir les desigualtats de gènere i afrontar les noves necessitats de cura”.

És catedràtica d’antropologia social i cultural de la Universitat Rovira i Virgili. Ha sigut regidora de l’Ajuntament de Tarragona i diputada del Parlament de Catalunya. Es va especialitzar en el camp de l’antropologia econòmica i l’ecologia política. Ha treballat també sobre família, dones i treball. Més recentment ha centrat les seves recerques en temes de gènere (treballs de cura, violència de gènere, polítiques públiques).

“La Mònica té una gran capacitat investigadora, amb la virtut d’afrontar tant la recerca acadèmica com l’orientada a la intervenció social, i és també una magnífica comunicadora que difon amb eficàcia el que coneix. És una experta en temes de gènere i polítiques locals, està molt al dia en tot el que es treballa en aquest terreny i ella mateixa hi aporta innovació. Els articles i informes que ha realitzat són de gran qualitat. És fàcil treballar amb ella, perquè és molt positiva, sempre fa aportacions pertinents, i és molt responsable en realitzar el que cal fer i en el compliment de terminis. Ho constato com a directora de la recerca sobre “Homes cuidadors”, en què ella hi participa com a membre de l’equip investigador. La Mònica compleix els seus compromisos, sap treballar tant sola com en equip, té iniciativa i criteri. És una magnífica oportunitat poder-hi col·laborar.”

 

Nom: Reyes Aymerich Herrero

Alumna del curs: “Dissenyar polítiques locals amb perspectives de gènere”. 2015. FURV. Curs Virtual

Sóc professora de Ciències Socials d’ESO i Batxillerat.

“La meua experiència acadèmica amb la professora Mònica Gelambí no pot haver estat més satisfactòria. És una gran professional i sap perfectament l’enfocament que cal donar-li a la formació virtual per tal de superar els possibles entrebancs que podria presentar la formació no presencial. Considere que he après moltíssim a partir dels seus ensenyaments i estic desitjant poder realitzar-hi nous cursos.”

 

Nom: Núria Oliva Pedrico.

Alumna del curs: “Taller de Transversalitat de Gènere en l'Administració Local”. 2011. Curs mixte (presencial i virtual). Ajuntament de Lleida

Sóc tècnica a l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí de l’Ajuntament de Lleida on la meva tasca està dedicada a la formació, orientació i inserció laboral de persones en situació d’atur, majoritàriament les que es troben en risc d’exclusió social.

“El taller va suposar un major aprofundiment en els aspectes relacionats amb la transversalitat de gènere a l’hora d’implementar i analitzar els resultats obtinguts en els projectes que es duen a terme des de la nostra entitat. Fins el moment, els meus coneixements sobre la perspectiva de gènere eren majoritàriament teòrics i el taller va fer que el desenvolupament dels programes ocupacionals es treballessin d’una manera molt més pràctica pel que fa a la transversalitat mitjançant, per exemple, l’anàlisi dels indicadors.”

 

Nom: Isabel Martínez Martínez

Alumna del curs: “Dissenyar polítiques locals amb perspectives de gènere”. 2015. FURV. Curs virtual

Sóc periodista i historiadora i m’interessa tot allò que està relacionat amb el gènere.

La Mònica és una professional amb un alt nivell que ensenya als alumnes amb molta didàctica. És una persona compromesa amb la seva feina i interessada en fomentar el coneixement i l’estudi en matèria de gènere.”

 

Nom: Ma. Eugènia Marín Mínguez

Alumna del curs: “Construcció d’indicadors de gènere”. 2012. Curs virtual. CIES

Tècnica en polítiques d'igualtat de gènere a l'Ajuntament de Granollers des de finals de l'any 2007. La meva feina consisteix, principalment, en la transversalització de gènere en l'acció política local, a través de la implementació del Pla d'Igualtat de Gènere.

“La formació la vaig realitzar l'any 2012 i em resulta difícil recordar tot els detalls, però sí que recordo que va ser una formació que em va ser de molta utilitat. En aquest sentit la Mònica Gelambí, que va ser la meva formadora, va ser un dels aspectes forts d'aquesta formació, i per això m'agradaria remarcar:

- l'ampli coneixement en la matèria per part de la professora; qualsevol de les consultes plantejades tenien una resposta argumentada que m'ajudava a aprofundir en la matèria

- la rapidesa en l'assessorament guiat: qualsevol qüestió es podia preguntar on-line i obtindre una resposta ràpida per part la formadora

- i per últim, recordo la facilitat que va donar-nos la Mònica a través de la seva formació en l'accés al treball i reflexió grupal: treballar amb més persones ajuda a ampliar mirades i a tenir més coneixements

Si hagués de posar algun punt feble només posaria un, i de fet seria un de propi: l'obligació que t'has de posar per tal de fer un seguiment i control continu i la força de voluntat de no deixar-ho per l'últim dia: és necessari portar al dia aquest tipus de formació virtual, per no perdre el fil.”

- la facilitat en l'accessibilitat: poder accedir, a través d'internet, en qualsevol hora del dia o de la setmana em permetia una millor organització personal

- tenir molta informació a mà, atès que hi havien molta documentació penjada que et podies descarregar i guardar per llegir-la en el moment més adient"

 

Nom: Cora Santandrea.

Alumna del curs: “Construcción de indicadores de género”. 2015. Curs virtual

Entidad Promotora: Asociación Civil Comunicación para la Igualdad

Argentina. Lic. en Psicología Universidad Nacional de Córdoba. Asesora en Oficina de Monitoreo de publicación de avisos de oferta de comercio sexual, Ministerio de Justicia de la Nación. Trabaja desde 2007 en diferentes organismos públicos en relación a la transversalización de la perspectiva de género en políticas públicas.

El curso me resultó de gran utilidad profesional, en el proceso aprendí herramientas concretas que se pueden aplicar a mi campo laboral por tanto fue absolutamente enriquecedor. Debo destacar el carácter práctico y dinámico del mismo y la excelente disposición de Mónica a cada consulta y duda. Actualmente utilizo las herramientas profesionales adquiridas en el curso en mi desarrollo profesional , las cuales me han servido para pensar y generar mecanismos de evaluación y creación de políticas públicas en base a indicadores que den cuenta de la desigualdad de género estructural en cada ámbito en el que se desarrollan las vidas de mujeres , niñas /os y colectivos LGTTTIBQ.”

 

Nom: Héctor Martínez Gándara.

Alumne del curs: “Construcción de indicadores de género”. 2015. Curs virtual

Entidad Promotora: Asociación Civil Comunicación para la Igualdad

Soy psicólogo, trabajé en el Centro Integral de Apoyo a la Mujer del Instituto de las Mujeres del Gobierno del Distrito Federal (México) y actualmente soy parte de 2 asociaciones no gubernamentales y trabajo de manera independiente. Por esto es indispensable para mi capacitarme constantemente.

Este curso sobre indicadores resultó ser mejor de lo que esperaba, en parte por el profesionalismo de las personas organizadoras y también porque contar con participantes de varios países es un cúmulo de experiencias que enriquece el aprendizaje.

 

Nom: Katia Carmen González Romero.

Alumna del curs: “Construcción de indicadores de género”. 2015. Curs virtual

Entidad Promotora: Asociación Civil Comunicación para la Igualdad

México. Psicóloga Socio-educativa que conjunta los conocimientos de áreas para el apoyo de procesos formativos y docentes, así como de desarrollo y fortalecimiento organizacional.

Este curso me ha ayudado de manera puntual y paso a paso a desarrollar una metodología que permite, mediante el ejercicio de casos concretos, adquirir la habilidad para centrarse en el diseño de aquellas “señales”, que permitirán dar cuenta de los avances reales en materia de igualdad de género en las diversas áreas del desarrollo de las mujeres. Parte desde el análisis necesario para identificar los aspectos claves en las desigualdades de género para después hacer la selección de los indicadores o sistema de indicadores que permitan dar cuenta del estado de cosas en materia de igualdad de género, así como de los avances y las necesidades de cambio. El acompañamiento y la metodología aplicada en el curso permite además del ejercicio, la discusión y el análisis de las realidades que vemos y vivimos quienes participamos en él y el sistema en línea es muy amigable, lo mejor de todo es el acompañamiento cercano que Mónica Gelambí hace con cada participante."

 

Nom: Tona Calvo Vallverdú

Cap de Departament de centres de proximitat, al Servei d’Acció Comunitària, de l'Ajuntament de Barcelona.

Des de gener de 2009 fins maig de 2016 , es responsable de l’oficina de Temps, actualment Departament de Temps i Economia de les Cures , de l’Ajuntament de Barcelona. Impulsant entre d’altres la Xarxa de Ciutats Europees en Usos del Temps, el Pacte del Temps de la Ciutat de Barcelona , els programes de suport a la Vida quotidiana i al foment de la conciliació coresponsable entre les empreses de la ciutat.

“Mónica Gelambí, ha col·laborat amb l’oficina de Temps, de l’Ajuntament de Barcelona amb l’elaboració de dos encàrrecs :

“Anàlisis de les experiències locals en polítiques del temps de la xarxa de ciutats europees sobre els usos del temps”. Finançament: Ajuntament de Barcelona. Fet el 2011.

Aquest estudi va ser l’element cabdal de la trobada anual de la Xarxa de Ciutats Europees per analitzar les diferents experiències sistematitzades que en polítiques de temps s’estaven portant a terme en les ciutats europees que formen part de la Xarxa i ens va permetre articular la proposta comú que es va fer arribar a la Comissió.

“Diagnosis del Projecte de L’ajuntament de Torí (Itàlia): “+Tempo+Spazio”. Finançament: Programa Temps i Qualitat de Vida. Ajuntament de Barcelona fet el . 2012.

Des de Barcelona vam iniciar un procés de treball amb el comerç de proximitat en un dels barris de la ciutat, amb l’objectiu d’articular les diferents polítiques temporals implicant als agents del territori. La diagnosi i avaluació de l’experiència de Torí, realitzada per la Mónica, recollint la valoració de tots els agents implicats, sistematitzant els resultats va ser cabdal pel dissenyar el projecte d’intervenció de Barcelona.”

 

Nom: Imma Pastor

Professora titular de Sociologia i directora de l'Observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili.

És doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i dirigeix una xarxa Jean Monnet: G-NET, Equality training network per impulsar la docència en polítiques d'igualtat. És docent del Màster Interuniversitari d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania i ha publicat més de 70 contribucions entre articles en revistes, llibres i capítols de llibres.

“Mònica Gelambí ha col·laborat amb l’Observatori de la Igualtat que dirigeixo en diverses ocasions. Principalment ha participat com a ponent en el marc de la Setmana de la Igualtat que organitza la Universitat Rovira i Virgili per promoure el principi de la igualtat de gènere entre la comunitat universitària. Aquesta participació ha estat molt satisfactòria per la universitat i per l’Observatori de la URV ja que ens permet posar en contacte a l’alumnat amb un perfil professional molt especialitzat i molt qualificat. La presència de la doctora Gelambí aporta coneixement directe sobre les polítiques d’igualtat i les eines disponibles per reduir les desigualtats per raó de gènere. Especialment és destacable el bagatge que acumula la doctora Gelambí en relació a la implementació i avaluació de les polítiques d’igualtat en l’àmbit local.”